Uusi kasvihuone

Olipa hankala löytää ja valita uusi kasvihuone entisen myrskyssä murskaantuneen tilalle. Koska aivan samanlaista – eli nykyisille pohjille ja istutuslaatikoille suoraan sopivaa – ei enää ollut saatavilla, päätin tähytä hiukan isompia vaihtoehtoja.

Entinen kasvihuone oli valmistettu kirkkaasta polykarbonaatista, mikä on kaunis ja muutoinkin erinomainen materiaali. Vaikka huone murskautui pihdan alle kokonaan, levyt säilyivät lähes ehjinä. Eli pois korjattavaksi jäi vääntynyt runko ja kasa muoviromua, ei lasinsirpaleita.

Halls kasvihuone
Halls Magnum 8,3 m2. Kuva Kivikankaan sivuilta.

Kennolevyt ovat lämpöominaisuuksiltaan lasia ja kirkkaita polykarbonaattilevyjä parempi vaihtoehto. Mutta kovin kauniita sellaiset huoneet eivät mielestäni ole.  Päätin kuitenkin asettaa hyvät kasvuolot kauneuden edelle ja tilasin Kivikankaalta uudeksi kasvihuoneeksi 4 mm:n kennolevystä valmistetun Halls Magnum 108:n. Kokoa huoneella on 8,3 neliötä, eli pari enemmän kuin vanhassa.  Valitsin siihen vihreän rungon sillä ajatuksella, että ehkä se siten näyttää hiukan kauniimmalta.

Kasvihuoneessa on pariovet ja neljä kattoluukkua, mikä on hyvä juttu.  Tilasin myös yhden automaattiavaajan. Kovin toivon, että vanhassa huoneessa ollut avaaja sopisi myös tähän uuteen, ja ettei se olisi liiaksi vääntynyt.

Huoneen sijoittamisessa onkin sitten vielä vähän pohdittavaa. Nykyinen paikka on sopivasti kasvimaan kyljessä, mutta kovin ahdas siitä isommalle huoneelle tulisi. Huonoa siinä on myös naapurin pihalla vuosi vuodelta isommiksi kasvavat kaksi koivua, jotka kätkevät aamuauringon säteet yhä pidempään.

Kaatuneen pihdan paikalla olisi paremmin tilaa, mutta jostakin syystä se ei muuten minua kovin miellytä. Kasvihuoneen sisällä kasvaneen viiniköynnöksen joutuu joka tapauksessa kaivamaan ylös. Se on harmillista, kun se on aika mukavasti jo asettunut paikoilleen.

Mutta niin tai näin, vielä on onneksi aikaa miettiä ja suunnitella. Ja kiva on, kun uusi huone nyt kuitenkin on hankittuna!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s