Tekoälyn luoma kuva värikkäästä kesäkukkapenkistä.

Kesäkukkakylvöt

Tänä kesänä aion kasvattaa kesäkukkia paljon entistä enemmän. Käytössä on kaksi uutta penkkiä, ja myös taimikasvatukseen on tulossa lisää hyllytilaa. Lajikkeet ovat myös lisääntyneet, ja vanhojen tuttujen samettiruusujen, zinnioiden ja kehäkukkien (meillä Turussa puhutaan rinkeplummasta) lisäksi on tulossa uusiakin.

Sain työkavereilta lahjaksi kesäpäivänhatun ja kiinanasterin siemeniä. Molemmat ovat minulle entuudestaan tuntemattomia, joten on tosi hauska nähdä, millaisia niistä tulee. Kuvausten perusteella ne ainakin vaikuttavat hienoilta. Kesäpäivänhattu ’Saharan’ väri vaihtelee ruosteisesta vaaleankeltaisesta hentoon vadelmaan ja syksyn punaiseen. Kukissa on vähän puuterimainen sävy.  Kiinanasterin kukka on lajikenimesä ’Chrisantella Limoncellon’ mukaisesti krysanteemimainen ja haalean kellertävä. Molemmat kukkivat keskikesästä alkaen.

Siemenkaupoissa surfatessani törmäsin jossakin kesäruusuleinikkiin, ja hetihän sitä oli tilattava. Sillä on upean punaiset, kuvan perusteella unikkoa muistuttavat kukat. Lehdet muistuttavat tilliä. Kesäruusuleinikki kukkii alkukesästä syksyyn saakka.

Nyt kun kylvettävää on paljon aikaisempaa enemmän, piti oikein miettiä, milloin ja kuinka paljon mitäkin kylvetään. Jotta muistaisin kaiken vielä myöhemminkin, laitan suunnittelemani kylvöajat ja taimimäärät tänne talteen.

Kukan nimiKplEsikasvatus
Kesäpäivänhattu ’Sahara’8maalis
Kiinanasteri ’Chrisantella Limoncello’7maalis & huhti
Samettiruusu, iso ’Vanilla’4maalis pv
Korkea samettiruusu, ’Burning Embers’?10huhti alku
Samettiruusu ’Silvia’5huhti alku
Samettiruusu ’Strawberry Blonde’5huhti alku
Isozinnia ’Sunbow mixed’4huhti pv / suorak.
Loistozinnia ’Zahara Double Mix Brilliant’9huhti pv / suorak.
Matala isozinnia ’Thumbelina’4huhti pv / suorak.
Köynnöskrassi mix.4huhti / suorak.
Kehäkukka6(huhti-touko) suorak.
Kesäruusuleinikki10(huhti-touko) suorak.

Mikäli tästä oikein villiinnyn, saatan myöhemmin kylvää joitakin näistä vielä lisää suorakylvönä.

Istutuspaikkoja näille on nyt useampia. Lisäksi muutama taimi menee ystävälle. Varmuuden vuoksi laitan tänne muistiin myös suunnittelemani istutuspaikat ja määrät. Luonnollisesti mieleni voi vielä muuttua, ja kukat päätyvätkin lopulta penkkeihin ihan eri tavalla. Se minulle suotakoon, eli pidätän itselläni oikeuden muutoksiin 😉.

  • Iso ruukku altaan reunalla: Kesäpäivänhattu x 5
  • Isompi kukkalava: isotsinnia x 4; loistozinnia x 4; matala zinnia x 4; kiinanasteri x 4
  • Pieni kukkalava: korkea samettiruusu x 5; kesäpäivänhattu x 3
  • Pergolan kukkapenkki: kesäruusuleinikki x 10; loistozinnia x 5; korkea samettiruusu x 5, samettiruusu S.B. x 5; kiinanasteri x 3
  • Puutarhavajan seinusta: köynnöskrassi x 4 & suorakylvö
  • Eteläseinusta tulppaanien jälkeen: esikasvatettu kehäkukka x 6 & suorakylvö
  • Kasvimaa: samettiruusu ’Silvia’ x 5
  • Ystävälle: iso samettiruusu x 4

Koska kuvia kukkaloistosta ei vielä ole, oli tässä postauksessa tyydyttävä tekoälyn luomukseen runsaasta kesäkukkapenkistä. Tällä kertaa DALL-E ymmärsi minua heti ja teki oikein kelvollisen kuvan.

Vastaa