Hei hei, kesä!

On aina haikeaa, kun terassikalusteet pestään ja kannetaan talvisäilöön autotalliin. Se on lopullisesti kesän loppu. Seuraavan kerran valkoisilla tuoleilla istutaan vasta monen kuukauden päästä, talven jälkeen. Pöytä katetaan auringonpaisteeseen vasta niin pitkän ajan päästä, ettei sitä oikein kestä ajatellakaan.

Kesä on loppu, syksy on tullut.

Siirsin terassilla kesää viettäneen jukkapalmun sisälle. Luvassa on jo aika kylmiä öitä, enkä usko jukan niitä arvostavan. Puhdistin sen lehdet huolella, suihkautin hiukan lehtikiiltoa ja lisäsin ruukkuun uutta multaa. Jukka selvästi viihtyy ulkona, ja pääsee sinne taas, jos jaksaa sinnitellä sisällä talven yli.

Myrtin jätin vielä ulos. Se on niin pieni,  että on helppo nostaa sisälle sitten, kun kylmyys todella uhkaa. Myös Välimeren alueen kasvit kalamondiinia lukuunottamatta ovat vielä ulkona.

Kesäkalusteiden tilalle terassille tuotiin rautainen puutarharyhmä pergolasta. Se pärjää hyvin talven ulkona terassin katon alla, ja niilläkin tuoleilla voi säiden salliessa vielä istuskella ja nauttia ulkona olemisesta. Vanha aurinkopenkki saa talven ajan toimia terassilla kynttilälyhtyjen, kukkaruukkujen ja muun tarpeellisen sijoituspaikkana.

IMG_1972
Lyhdyn huvimajassa on vielä kesä.

Terassilla kesästä muistuttaa enää isoon lyhtyyn rakennettu huvimaja.

Laitoin terassin kukkaruukkuihin syyskukkia jo pari viikkoa sitten. Ne elävöittävät nyt ovenpieltä ja rönsyävät vähän laajemmallekin. Niistä on iloa vielä pitkään ennen varsinaisia talvi-istutuksia.

Kesä on mennyt, mutta syksyssä on ilonsa. Puutarha on vielä kaunis, ja kasvimaalta ja kasvihuoneesta riittää satoa.

One comment

  1. Minullakin on vielä ulkona kaktuksia ja lyhtykukka. Kiinanruusu viihtyy kasvihuoneessa ja kukkii siellä komeasti. Osan pelargonioiden ja ahkeraliisan vei myös kasvihuoneeseen sillä näyttivät siltä etteivät oikein viihdy sateisena ja viileässä säässä. Varmaan pitää pian alkaa tuoda jo sisäänkin osa. Haikeaa on hyvästiä kesää! Olisin vielä jatkanut mielelläni.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s