Altakasteluruukku #itetein

En ole huonekasvi-ihminen, en alkuunkaan. En jaksa enkä muista kastella, ja sen takia kaikki kolme viherkasviani ovatkin altakasteluruukuissa ja sietävät huonoa hoitoa. Palmuvehkaa tuskin kukaan saa kuolemaan ja Ikeasta ostamani jukkapalmukin on pärjännyt jo pari talvea ihan kohtalaisesti. Kesät se viihtyy ulkona katetulla terassilla.

Nyt laitoin vanhan pullojukan kierrätykseen ja hankin tilalle pienen rungollisen myrtin (Myrtus communis ’Microphylla’). Käsittääkseni myrtti arvostaa tasaista kosteutta, joten altakasteluruukku on sille erityisen tarpeellinen .

Minulla oli entuudestaan sopiva ja kivannäköinen ruukku, mutta siinä ei ollut altakastelua. Siispä sellainen täytyi rakentaa.

Istutusruukun lisäksi tarvitaan vain vanha muoviruukku, letkunpätkä ja tietenkin sukkahousut.

Muoviruukusta syntyy  vesitilalle välipohja, sukkahousut toimivat suodatinkankaana ja mullalla  täytetty sukankärki nostaa kosteuden multaan.  Letkusta tulee putki vesitilan täyttämistä varten.  Koska ruukku on liki 40  senttiä korkea, tuli vesitilasta aika hyvän kokoinen. En hoksannut mitata sitä, mutta arvelen vettä mahtuvan noin 0,75 litraa.

Mielestäni tuosta tuli  aika mukavannäköinen istutus. Myrtti näyttää hauskalta pikku puulta ja sopii tuohon korkeaan ruukkuun hvyvin.

Vasta ostamisen jälkeen tutkin paremmin myrtin vaatimuksia ja ymmärsin, että sen talvettaminen sisätiloissa huoneenlämmössä voi olla haastavaa.

On siis mahdollista, että altakastelusta huolimatta myrtistä ei tule minulle pitkäaikaista iloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s