Tomaatintarimien hallaharsosuuojaus

Tomaattien eka yö kasvarissa

(9.5.) Eilen jätin tomaatintaimet ensimmäistä  kertaa yöksi kasvihuoneeseen. Taimet ovat jo niin isoja, että jatkuva siirtely ja kuljettaminen on melko vaivalloista, ja helposti siinä tulee vaurioitakin. Ihan vielä en uskalla istuttaa niitä paikoilleen, vaikka ensimmäiset jo ovatkin kukassa.

Kymmenen vuorokauden ennusteet lupaavat nyt Turkuun sen verran korkeita yölämpötiloja, että uskalsin aloittaa tomaattien yökaraisun.

Ensimmäisinä öinä suojaan taimet harsolla, oli hallaa tai ei. Sitä varten viritin harson paikoilleen kasvihuoneen rakenteisiin, niin että se on helppo laskea yöksi paikoilleen tukikaarien varaan, ja aamulla taas rullata ylös. Penkeissä on valmiina pidikkeet, mihin kaarelle taivutetut sähköputket voi kiinnittää. Paljon helpommaksi ei peittely voi tulla.

Laitoin myös valopetrolilämmittimen palamaan, vaikkei sen teho kovin kummoinen ole. Mutta ehkä se  asteen tai pari kuitenkin nostaa lämpötilaa.

Hyvin olivat tomaaatit pärjäännneet.  Alimmillaan lämpötila oli käynyt 7 asteessa.

Tomaatintarimien hallaharsosuuojaus
Hallaharso valmiina alas laskettavaksi.

Samettiruusut ovat yöpyneet kasvihuoneessa jo viikon verran. Ne näyttävät oikein terhakoilta ja kasvavat hyvin, joten niitä viileät yöt eivät tunnu haittaavan. Kurkku  ja kesäkupitsa sen sijaan ovat sen verran kylmänarkoja, että ne saavat edelleen matkata yöksi autotalliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s