Terveiset Italiasta!

(5.7.) Upeasti kukkivia pensaita, tuoksuvia yrttejä, eksoottisia hedelmiä kantavia puita. Runsaita kukkapenkkejä ja huolella hoidettuja puutarhoja. Välimeren maissa puutarhatontun mieleen hiipii kaiho ja kaipuu. Saisipa palan tätä ihanuutta siirrettyä omaan puutarhaansa!

Päässä alkaa itää ajatus pienestä viherhuoneesta, missä etelän ihanuuksia voisi talvettaa. Ihan helppoa sellaisen rakentaminen varmaan olisi, siihen vain terassin toiseen päätyyn lasit ympärille. Ei se paljon muuta tarvitsisi, hiukan lämmitystä vain. Tuskin maksaisikaan kovin paljon semmoisen tekeminen.

Garda-järven rannalla, Malcesinen pienessä kaupungissa Monte Baldon juurella ovat oleanterit juuri nyt kauneimmillaan. Kukat ryöppyävät valkoisina, vaaleanpunaisina ja muissa punaisen sävyissä. Joka puolella on oliivipuita ja isoja laventelipensaita. Pihoilla hehkuu tuntemattomia keltakukkaisia koristepensaita ja pieniä palmujakin näkyy.

 

Patikkaretkellä Monte Baldon rinteillä pääsee näkemään luonnonvaraisina kasvavia alppikasveja. Monia niistä kasvatetaan meillä viljeltyinä puutarhakasveina. Tunnistan ainakin alppiasterin, alppiruusun ja kurjenpolven. Muratti kiipeilee puutarhojen lisäksi villinä patikkapoluilla. Paljon jäi kasveja tunnistamattakin.

Bolognassa luonto vaihtuu katettuhin katuihin, holvikaariin ja koristeellisiin rakennuksiin. Vehreyttä löytyy kaupunkipuistoista, kattoterasseilta ja runsaina kukkivilta parvekkeilta. Kauneutta rakastava kaupunki!

Bolognasta löytyy myös ei-niin-kovin-tieteellisen oloinen kasvitieteellinen puutarha. Tietynlaisesta suurpiirteisyydestään huolimatta – tai ehkä juuri sen takia – puutarha on kuitenkin viehättävä ja tutustumisen arvoinen. Komea japaninpagodipuu on uljas ja eksoottinen näky.

Ja matka jatkuu. Tänään ollaan Veronassa ja illalla ihana La Traviata ♥.

image.jpeg

Lisää kuvia Flickrissä:

Malcesine 2016

Kasveja Dolomiiteilla 2016

Bologna 2016

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s