Sateinen puutarha.

Kesäkuu alkoi rytinällä

Kesäkuu alkoi Turussa melkoisella rytinällä. Monta viikkoa kestänyt lämmin ja helteinenkin sää purkautui lopulta kesäkuun ensimmäisenä päivänä kunnon ukkosmyräkäksi. Ukkosrintama saavutti Turun eteläpuolen neljän aikoihin iltapäivällä, ja pian vesisade kehittyi ankaraksi raekuuroksi.

Myräkkä runteli puutarhaa aika lailla. Rakeet hakkasivat kasvien lehdet repaleisiksi, ja tuuli repi irti valtavan määrän puiden lehtiä ja oksia. Ensimmäinen siemenestä kukkaan ehtinyt kesäkukkani, eli samettiruusu menetti osan lehdistään, mutta onneksi kukinto säilyi ehjänä. Juuri kasvuun lähteneet salkopavut näyttävät siltä, etteivät ehkä enää nouse. Myös pienet salaatintaimet näyttävät melko murheellisilta.

Mutta pieniä nämä vauriot sentään ovat, kun vertaa naapurin pihaan: siellä kaatui iso puu. Oli siinä kuitenkin onneakin matkassa, sillä puu kaatui siististi tyhjään paikkaan eikä tehnyt enempää tuhojaan.

Alla videonpätkä (7 sek.) ja muutama kuva muistoksi. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla. Sen jälkeen kuvasta toiseen voi siirtyä pyyhkäisemällä tai kuvan reunoilla olevien nuolien avulla. 

Vastaa