Onko takatalvi nyt ohi?

Koko viikon on ollut varsinainen takatalvi. Lunta, räntää ja rakeita on tullut joka päivä ja lämpötila pysytellyt vain muutamassa plus-asteessa, yöllä on menty pakkasen puolelle. Ei ihme, että meteorologiltakin pokka pettää säätietoja kertoessaan.

Taimet ovat olleet autotallin suojissa. Ei puhettakaan, että ne olisi  aamulla ennen töihin lähtöä voinut viedä päivähoitoon kasvihuoneeseen. Mutta kovin ahdasta autotallin taimikasvattamossa jo on, eivätkä korkeimmat tomaatintaimet tahdo enää mahtua lampun alle. Ainoastaan viime sunnuntaina ostamani oliivipuun olen valon takia kuljettanut päiväksi kasvihuoneeseen. Sitä ei ole vielä istutettu varsinaiseen ruukkuunsa, joten se on ollut kevyt kantaa. Rungollisen laventelin ehdin totutella ulkoilmaelämään jo ennen takatalvea. Se on ollut pihalla tämänkin viikon eikä näytä siitä kärsineen.

image
Kuplamuovia säleikköpäärynän suojana.

Ensimmäistä kevättään elävästä säleikköpäärynästä olen ollut kovin huolissani. Lämpimällä seinustallaan se on tehnyt jo ensimmäiset kukkanuput eikä kylmyys varmaankaan ole tehnyt sille tässä vaiheessa hyvää. Yritin suojata sitä käärimällä nuppuisten oksien ympärille kuplamuovin yöksi. En tiedä, oliko siitä apua, mutta ainakin toistaiseksi nuput näyttävät säilyneen eivätkä ole pudonneet.

Siksi oli oikein riemukasta, kun tänä aamuna vihdoin saatoin taas viedä kaikki pienokaiset päivähoitoon.  Lämpötila oli kahdeksan aikaan noussut kasvihuoneessa jo 10 asteeseen ja luvassa oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Ei enää lunta eikä räntää. Vihreillä kärryillä mentiin kasvihuoneeseen kerralla koko porukka ja lystiä oli.

image
Matkalla päivähoitoon.

Mielestäni taimet näyttivät kovin onnellisilta, kun asettelin ne väljästi hyllyille ja juttelin niille rohkaisevasti. Kyllä se tästä!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s