Hätähousun kurkut

Kurkun kukka ja pikkuinen kurkun alkuJouduin jo istuttamaan ’Zeina’ –kurkut ämpäreihin, kun ne ovat venähtäneet yli puolimetrisiksi. Kurkku ei kovin tykkää siirroista ja uudelleen istutuksista, mutta eivät ne olisi enää mitenkään pärjänneet pienissä taimiruukuissaan. Laitoin ämpäreihin, kun niitä kuitenkin joutuu vielä kuljettelemaan edestakaisin kasvihuoneen ja autotallin väliä. Ämpäreissä se sujuu suht koht helposti. Ämpäriin sai myös tukikepin aika tukevasti paikoilleen.

Kasvihuoneeseen kurkkuja ei varmaan uskalla istuttaa ainakaan ennen toukokuun loppua, ja siihen on vielä aikaa. Vaikka tuo uusi kennolevyhuone tuntuukin pysyvän öisin selvästi edeltäjäänsä lämpimämpänä, en silti usko, että kurkut siellä pärjäisivät vielä pelkän valopetrolilämmittimen kanssa. Muuta lämmitystä minulla ei ole. Eikä tule. Jotain tolkkua sentään pitää olla tässäkin harrastuksessa…

Nyt taimissa näkyy jo pikkuruisia kurkkujakin, puolentoista sentin mittaisia. En tiedä, voiko niistä oikeasti saada satoa vai kärsivätkö nuo jatkuvasta kuljettamisesta ja näivettyvät pois.

Joka tapauksessa aion ensi viikolla laittaa uuden kurkkukylvön.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s